Făget – reamenajare izvor

Suntem încă în perioada de alertă, mai sunt restricții care sunt valabile și la alergări de grup. Ca urmare, chiar dacă întâlnirea va fi în mod clasic la ora 19 joi – 28 mai la Baza Unirea, vom ține cont și vom alerga în grupuri de maxim 3 persoane, cu start din 5 în 5 minute.

De pe traseu:

În principiu distanța va fi mai lungă ca de obicei, spre 21km. Traseul are porțiuni mai greu alergabile, poate dura „excursia” liniștit 3 ore, în concluzie e bine să aveți frontală cu voi. Eu de fiecare dată îmi iau frontală când plec după-masă cu … mine. Avantajul traseului este că oricând se poate coborî în Valea Gârbăului și de la drumul de țară nu-i problemă de ajuns acasă.

Traseul în mare ajunge să urmeze linia CA – căsuța de lut – izvor Eke – izvor de amenajat – Tăuți – dealul Lazului (ajungem la Cruce dacă avem vreme) – punct belvedere de lângă căsuța de lut – poligon – Roata. Am pus trackul la modul cursă mai jos.

Explicațiile ca și la postarea precedentă:
Dați click fix pe scrisul “Faget – reamenajare izvor” și se deschide cursa și se poate descărca. Dacă nu vă descurcați dați un mail la vezentan@yahoo.com . Puteți descărca fișier ori în format .gpx, ori .fit, fără cont garmin. Fișierul .fit conține POI-uri, inclusiv locația aproximativă a izvorului de amenajat – km12,5 (tot bine de știut este că Garmin Basecamp nu știe să arate POI-urile de la fit, dar aplicația mai veche Garmin Training Center le arată, iar dacă încărcați pe ceas și el va ști să le arate).

Ne vedem așadar joia următoare, nu uitați că traseul Făget 15 mai covid (din postarea precedentă) încă e valabil cu acele 3 repere de găsit. Iar de mâine, sâmbătă 23 mai, puteți încerca traseul pe la izvor, fiind mai dificil de urmat să vă pregătiți și de stilul drumeție. Apă găsiți la alte două izvoare de pe parcurs, plus o fântână din Tăuți.

Update, ce am postat și pe FB:
Prima dată de prin februarie când mă uit la meteo…blue.
Mai țineți minte ce ar fi trebuit să fie în 29 mai? Din vremurile când eram normali. Adica situația era normală.

https://maratonapuseni.ro/

Eu voi merge, sper sa nu intervină ceva. Respectând regulile. Cine dorește…
Informativ, la 7.30 plec din Cluj, la 9 începe alergarea din față de la fosta carantină … hotel Alpin.
Trebuie mâncare etc, cam totul e închis.
Trackurile le puteți descărca de pe site sau de pe tracedetrail.com (via itra.run – încă exista, cu nou „facelift”). De ce spun trackurile? Pentru că, alergând pe grupuri și după puteri, ținând cont și de vreme, nu e musai să alegem același traseu și același … sens. Plus că am pregătit și o variantă fără porțiunea Rezervația Scărița Belioara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *