Un scurt remember şi pe urmă alergăm

Update 16 iulie.
Am creat grupul Sportul pentru amatori. Nu mai depinde doar de prezenta mea organizarea evenimentelor saptamanale de joi asadar, daca va face placere sa alergati in compania altor alergatori, intrati in grup si tineti aproape.
Alergarile vor continua saptamanal, ca de obicei.

Traseul din 16 iulie a inceput cu banda rosie si s-a incheiat cu urcarea pe “Golgota”.
Sa ne vedem cu bine!

15.07.2020.
Intru in vacanta, probabil si voi. Va urma o pauza la intalnirile de joi seara pana probabil in toamna.
Pentru ramas bun, intalnirea de joi 16.07 va fi ca de obicei la Baza Unirea, cu o usoara intarziere din partea mea – ora 19.05. Traseul va incepe cu banda rosie si se va incheia cu urcarea pe „Golgota”.

10.07.2020. Update. Am fost cinci, eu cu bețe. Am urcat un segment mai abrupt „Sfanta urcare a Elisabetei” creat acum cateva luni pentru testare papuci etc. Mai jos este traseul.

09.07.2020. Ca de obicei, azi 9 iulie de la ora 19. Inca nu am stabilit traseul, dar va avea macar o urcare mai brutala si o coborare asemenea. Ca de vreme buna. Daca aveti aduceti bete.
30.06.2020 Traseul pentru alergarea de joi 2 iulie.
Startul este la Baza Unirea la ora 19.
De aceasta data traseul va trece intentionat pe la doua geocacheuri. Unul este legat de izvorul Sfantul Ioan GC2MHGQ si al doilea de punctul de Belvedere Brull GC2KGN5 de pe Valea Garbaului.
Cu aceasta ocazie intram in lumea cautatorilor de geocacheuri, o lume usor discreta, ca un joc pentru adulti si copii. Aceasta descriere este insa superficiala, facuta sa va atraga atentia. In spatele acestui joc, cutiutele care asteapta a fi descoperite au fiecare povestea lor, legata in general de locul unde sunt ascunse.
Va dau un singur link – la site-ul oficial, poate dupa alergarea noastra veti dori sa stiti mai multe. Si aici sunt membri „free”, iar cu plata aveti intaietate la multe informatii suplimentare si chiar la unele geocacheuri mai speciale.
Atasez trackul aproximativ de vreo 12km si poze de la geocacheul Belvedere Brull. Pe cel de la Sfantul Ioan nu l-am descoperit desi am fost de doua ori, probabil reperul – un grup de copaci – nu mai e in forma initiala (taieri). Am lasat mesaj la cel care intretine geocacheul, poate pana joi se rezolva – sau aveti voi spirit de observatie mai bun.
Voi veni si cu un gps Dakota 20 de drumetie, sa vedem daca exista diferente intre coordonatele indicate de acesta si gps-ul mobilului.

izvSfIoan / Google Photos
BelvedereBrull / Google Photos
BelvedereBrull / Google Photos

Update după alergarea din 25 iunie.
A fost fain, a ieșit cu ceva improvizații la sfârșit – pe Strava.

–––––––––––––––––––
Pe scurt, Maraton Apuseni.

Mai narat, a venit cineva cu ideea că „ar fi fain” dacă alergătorii care doresc să participe la Maraton Apuseni care împlineşte 10 ani de existenţă (iar proba de family 9 ani, că de ea sunt mai ataşat) s-ar putea antrena pe trail la noi la Cluj, dar mai organizat.
Şi aşa s-a ajuns la mine, mulţumesc. Iar eu continui, chiar dacă au apărut diverse obstacole, mici pentru cine chiar vrea să facă ceva – un exemplu pandemia.

M-am uitat retrospectiv şi, conform şi cu înregistrările gpx de pe Garmin Connect, cu postările şi cu fişierele din meniu din Link, am început în 6 februarie, săptămânal, joi de la ora 19.
Bineînţeles că la început a fost noapte…
A venit luna martie, guvernanţii au sesizat că există o boală în lume, chiar şi în păduri poţi atinge o clanţă şi poţi să iei virusul şi să ţi-l transmiţi tot ţie, şi … în 26 martie am scris că întrerupem alergările săptămânale şi ne orientăm spre antrenamentele din casă.

În 15 mai a fost Marea Eliberare de sub jugul Covid şi, ca urmare, având această premoniţie, am propus un traseu cu trei repere pe parcurs intitulat Făget 15 mai covid. Acest traseu a putut fi parcurs de oricine dorea până în 24 mai când am luat reperele. Evident, fiecare când avea timp, izolat etc.

În 28 mai am reînceput alergările, dar limitat ca număr de persoane (maxim câte trei). Nici nu s-a prea înghesuit lumea, anesteziată încă de ştirile apocaliptice. Era şi normal, inerţia e mare. În 29 mai am propus o întâlnire în staţiunea Muntele Băişorii să parcurgem un traseu din cadrul Maraton Apuseni. Am văzut pe urmă că alergătorii n-au lipsit, dar fiecare s-a străduit să respecte regulile şi practic eu am alergat alături de un prieten.

Astăzi este 25 iunie, ca de obicei vin la întâlnire. Conform datelor, e a 12-a alergare de grup organizată de mine, fără să pun săptămâna cu Făget 15 mai covid şi alergarea din Muntele Băişorii.

Poza de început este de la alergarea de săptămâna trecută – 18 iunie. Copiez acum textul din săptămânile precedente.

Continuăm alergările de joi de la ora 19, cu start de la Baza Unirea. Dacă aveți timp de mișcare, pădurea vă așteaptă.

Pentru 25 iunie. Standard, Baza Unirea start (ora 19) și finiș. Şi traseul va fi mai obişnuit #neamsaturatdeploaiesinoroi . Ajungem spre Observator şi Izvor Bilaşcu, aproximativ 15km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *