Jurnal de august

Update 02 septembrie.
Am ales pentru tura din 27 august traseul L de la Hoia Trail Challenge – 21km.
E prima dată când ne mutăm în Hoia din Făget şi, pentru siguranţă, am tras „o fugă” cu maşina să văd dacă nu găsesc un fiu rătăcitor pe acolo – l-am găsit pe Dragoş.
Am fost 5 care am încheiat traseul, unii dintre noi au folosit acest antrenament ca recunoaştere traseu pentru cursa lor ulterioară (rezultate). Andreea în schimb s-a întors mai repede – într-adevăr ziua de joi e prea apropiată de ziua de concurs dacă-l ai în weekend.

DealulMelculuiHoia / Google Photos

Pentru 03 septembrie propun un traseu spre Observatorul Astronomic mai scurt de 15km, la întoarcere putem varia dacă dorim. Trebuie ţinut cont că deja la ora 20.40 e întuneric, frontala a devenit necesară.
Traseul e încărcat în secţiunea de fişiere, la fel ca şi traseul parcurs săptămâna trecută prin Hoia.
Din 25 septembrie începe a treia etapă şi ultima din seria de concursuri Trail Challenge – Rupicapra. Pentru 10 zile cine doreşte poate concura pe acele trasee. Sunt în Lomb, probabil e o zonă nouă de alergare pentru mulţi. Pentru antrenament vom stabili o zi de joi să mergem pe unul din trasee.
Pentru cei noi – alergările au loc în fiecare joi cu startul la ora 19 la Baza Unirea – Mănăştur.

În 20 august am urmat traseul conceput pentru 15 mai, ziua eliberării de sub jugul covid – starea de urgență. Am adăugat însă ultima urcare mai serioasă de la Făget Winter Race, pe lângă motelul ceaușist Sfântul Ioan. Au ieșit 13km cu 471m diferență nivel. Traseul e încărcat în secțiunea „Link trasee…”.

Propunerea pentru 27 august este să folosim un traseu actual, marcat pentru competiție – Hoia Trail Challenge – Clubul Sporturilor Montane Rupicapra.

Dacă vă uitați veți constata că sunt 3 trasee, unul scurt S de 4,6km, unul mediu M de 5,8km nocturn și unul lung L de 21km cu 417m diferență de nivel. Noi îl vom alege pe cel L. Numai bine când se lasă noaptea vom putea folosi la frontale marcajele reflectorizante pentru ultimii 3km din traseul M, comun acolo cu L.

ScreenshotAplicatieRacelog / Google Photos

Pentru că noi avem întâlnirea clasică la Baza Unirea capăt Făget la ora 19, n-o vom schimba. Dar… Dacă dorește cineva să meargă direct la punctul de start al traseelor Hoia Trail Challenge de la intrarea în Parcul Etnografic Romulus Vuia de pe Tăietura Turcului, nu-i nicio problemă. Doar că va trebui să ne aștepte până la 19.15, pentru că eu vreau să mă asigur că nu va fi niciun alergător rătăcit la ora 19 la Baza Unirea.
Pe scurt, întâlnirea e la 19 la Baza Unirea sau 19.15 la Parcul Etnografic. Pot lua în mașină până la 4 alergători.

Vă recomand traseele din Hoia și pentru antrenament dar și pentru competiție (alergi când vrei pe trasee până duminică 30 august). Premiile sunt torturi, puteți citi mai multe pe site-ul oficial sau pe FB pe pagina eventului.

PS: Astăzi 26 august la ora 21 e întâlnirea pentru alergarea de miercuri la Parcul Etnografic Romulus Vuia. Se va parcurge traseul M de noapte. Unii îl vor parcurge în regim de concurs. Puteți să veniți, pădurea e a tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *